Vacature projectwerker ‘sociaal digitaal’

Vzw Wijkpartenariaat – De Schakel, wijkwerking voor armoedebestrijding en sociale wijkontwikkeling in de Brabantwijk, zoekt een gedreven projectwerker voor het project ‘sociaal digitaal’. Hierbij wordt ingezet op digitale ondersteuning van de reguliere activiteiten van de werking, het opzetten van een tablet-uitleendienst, het geven van digitale dorpelworkshops op maat en het betrekken van nieuwe mensen in armoede in de Brabantwijk.

In welke context kom je terecht?

Wijkpartenariaat-De Schakel vzw is één van de vier geïntegreerde wijkwerkingen en één van de zeven verenigingen waar armen het woord nemen in het Brussels Gewest. De missie van Vzw Wijkpartenariaat-De Schakel is armoedebestrijding en sociale wijkontwikkeling in de Brabantwijk. Belangrijke thema’s binnen onze werking zijn de strijd tegen digitale uitsluiting, vrijetijdsparticipatie en mentaal welzijn van mensen in armoede (MIA). Het project ‘sociaal digitaal’ speelt in op noden die door MIA gesignaleerd werden gedurende de coronacrisis door in te zetten op digitale vaardigheden van mensen in armoede, toegang tot een zinvolle en kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding, het bereiken van (nieuwe) mensen in armoede en het mogelijk maken van ontmoeting.

Welke functie en taken worden je toebedeeld?

Je bent:

– Trajectbegeleider

– Educatief medewerker

– Sociaal werker

Je bent projectbegeleider van het project ‘sociaal digitaal’.

Samen met collega’s, externe lesgevers en bezoekers van vzw Wijkpartenariaat – De Schakel ga je op zoek naar digitale tools die de dynamiek binnen de activiteiten kan verbeteren ondanks de geldende covid-richtlijnen (afstand, mondmaskers, uitwisseling van materiaal, …). Je werkt een verbetertraject uit en volgt dit op.

Je zet een tablet-uitleendienst op en voorziet ook een vrijetijdsaanbod op maat op deze tablets. Je werkt dorpelworkshops uit voor het gebruik van de tablets. Je zorgt ook voor een aanbod rond het werken met smartphones of tablets binnen de openbare computerruimte van vzw Wijkpartenariaat-De Schakel.

Je werkt een draaiboek uit en begeleidt je collega’s zodat zij na afloop van het project zelf digitale tools inzetten om hun activiteiten te versterken, samen de uitleendienst draaiende houden, dorpelworkshops en workshops rond het gebruik van tablets en smartphones kunnen geven.

In overleg met jouw collega’s voorzie je wekelijks een digitaal vrijetijdsaanbod dat verband houdt met onze reguliere werking (bv. film, theater, crea, actua, sport, …) en gebruikt kan worden om nieuwe mensen in armoede te bereiken.

Wat moet je hiervoor kennen/kunnen?

– Coachen (mensen in armoede, collega’s)

– Plannen en organiseren

– Participatief werken

– Actief luisteren

– Motiveren

– Als persoon ben je creatief – besluitvaardig -zelfstandig en toch teamplayer – empathisch- geduldig

– Zeer goede digitale competenties

– Eigen vaardigheden op eenvoudige manier kunnen doorgeven aan een publiek met beperkte digitale kennis

– Vlot in het Nederlands en het Frans, kennis van andere talen is een pluspunt

– Communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling, kunnen schakelen tussen verschillende niveau’s

– Je hebt een sterke affiniteit met thema’s zoals gelijke kansen, armoedebestrijding en diversiteit

– Minimum 3 jaar professionele en/of andere ervaring in het sociaal-cultureel werk kunnen aantonen

– In het bezit van een bachelor / master sociaal werk, master in de humane wetenschappen of gelijkwaardig door ervaring

Wij bieden

– Een betrekking van 60% gedurende 12 maanden

– Veel variatie, leerkansen en ruimte voor eigen initiatief

– Een werkplek in de Brabantwijk, vlakbij het Noordstation

– Een aangename werkomgeving met fijne collega’s en een actief netwerk van partnerorganisaties

– Pedagogische ondersteuning door projectpartner Brusselleer

– Verloning volgens PC 329.01

– Startdatum: onmiddellijk

Procedure

Stuur tegen ten laatste 28/01/2021 uw CV en motivatiebrief naar volgend e-mailadres: heleen @schakel.org. Indien uw kandidatuur wordt weerhouden, wordt u uitgenodigd voor een eerste gesprek dat zal plaatsvinden tijdens de eerste week van februari 2021. Dupontstraat 58, 1030 Schaarbeek, 2de verdieping of online, naargelang de omstandigheden.

Wij streven naar diversiteit binnen ons team. Wij werven aan op basis van talent en competenties, ongeacht je geslacht, gender(identiteit), afkomst, kleur, leeftijd, geaardheid en abiliteit.

Meer informatie?

Heleen Huysentruyt: heleen@schakel.org – 02/219 00 64 – 0488/248111

Je vindt ons ook op:

www.facebook.com/deschakelschaarbeek/

www.schakel.org