FAQ items aan het laden...
Publicaties2019-10-15T16:38:30+02:00

Open deur

september 2019|Presentaties, Publicaties|

Eind april opende Wijkpartenariaat-De Schakel haar deuren voor het Schaarbeeks netwerk van sociale organisaties en OCMW-medewerkers (CASS). Doel van deze opendeurdagen, georganiseerd door de CASS, is dat sociaal werkers het sociaal netwerk beter leren kennen en zo hun doelpubliek beter kunnen begeleiden en doorverwijzen.

Digitalisering van publieke diensten

september 2019|Presentaties, Publicaties|

Wijkpartenariaat-De Schakel gaf uitleg over zijn digitaal project op een seminarie dat eind mei georganiseerd werd door Lire et Ecrire: “Numérisation des services publics. Quelle prise en compte des publics peu qualifiés et illettrés ? Het seminarie stelde het effect van de digitalisering van publieke diensten op een kwetsbaar doelpubliek in vraag. De presentatie geeft een goed overzicht van ons digitaal project en geeft onze visie als armoedewerking op de digitalisering weer.

Participatief en praktijkgericht burgerschapstraject

september 2019|Presentaties, Publicaties|

Vanuit zijn dubbele focus op zowel armoedebestrijding als sociale wijkontwikkeling zette vzw Wijkpartenariaat - De Schakel een participatief en praktijkgericht burgerschapstraject op dat liep van november 2017 tot en met december 2018. De inhoudelijke invulling van het project gebeurde door de bezoekers van vzw Wijkpartenariaat – De Schakel. Om participatie te bevorderen werd telkens vertrokken vanuit de praktijk.

Ga naar de bovenkant